Cookies
Bij bezoek van deze website ga je akkoord met het gebruik van cookies.
Wat is Financial Lease

Als ondernemer kun je verschillende leasevormen afsluiten. Financial Lease is een van de meest gekozen leasevormen voor ondernemers. Dit is een zakelijke leasevorm voor het financieren van je nieuwe of tweedehandse auto. Bij Financial Lease kan het benodigde bedrag worden opgeknipt in maandtermijnen waardoor je geen grote uitgaven hoeft te doen. Deze vorm van leasen wordt ook wel ‘huurkoop’ genoemd, omdat de auto tevens functioneert als het onderpand van de lease. Het maandtermijn is volledig af te stemmen op jouw wensen. Bij een Financial Lease constructie ben je gedurende de looptijd van het contract economisch eigenaar van de auto. Hierdoor staat de auto op uw balans. En bent u dus ook verantwoordelijk voor o.a. de verzekering, wegenbelasting en het onderhoud aan de auto. Nadat je de laatste betaling aan de bank hebt gedaan gaat het juridisch eigendom van de bank over naar jou en ben je volledig eigenaar van de auto. In principe kun je Financial Lease vergelijken met een hypotheek. Het leasen van een auto of bedrijfswagen op basis van Financial lease levert een aantal fiscale voordelen op;

  • Afschrijving
  • BTW-teruggave
  • Investeringsaftrek

Andere grote voordelen zijn dat Financial lease in bijna alle gevallen afgesloten kan worden zonder het toesturen van jaarcijfers. De perfecte auto of bedrijfswagen tegengekomen? Via Lease.auto is het in veel gevallen mogelijk om binnen 24 uur uw nieuwe auto al op te halen. Ongeacht bij welke dealer u de auto heeft gevonden.

Bereken je maandtermijn
EUR
EUR
Rente
Maandtermijn
8.2%
€353.29
Slottermijn

Wilt u een zo laag mogelijk maandbedrag betalen? Bij Financial lease is het mogelijk om hier invloed op uit te oefenen. Dit gaat door middel van het toevoegen van een slottermijn. Hierdoor blijft er een gedeelte van het gefinancierde bedrag openstaan wat u vervolgens bij verkoop of einde contract dient te voldoen. Dit kan voor bijvoorbeeld startende ondernemers interessant zijn om zo in de opstartjaren lagere vaste lasten te hebben.

Is er een aanbetaling nodig?

Bij de aanschaf van een auto of bedrijfswagen door middel van financial lease moet u altijd de BTW aanbetalen. Uiteraard kunt u de betaalde BTW terugvorderen bij de eerst volgende BTW-aangifte. Er zijn ook auto´s waarop geen BTW meer betaalt hoeft te worden; dit zijn ´marge´ auto´s. In veel gevallen kunnen deze auto´s wel worden gefinancierd zonder enige aanbetaling.

De voordelen van Financial Lease
Wordt direct eigenaar van de auto
En blijf eigenaar na afloop van je contract
Investeren zonder verlies van liquiditeit
Zodat je ruimte overhoudt voor andere investeringen
Rente en investering fiscaal aftrekbaar
We helpen je graag bij advies
Vergelijk je Financial Lease contract
EUR
EUR
EUR
© 2023 Autozoeken.nl